In deze rubriek zetten we iedere keer een kunstenaar extra in de spotlights
Aquarellen op Kunst-en Natuurroute Wemeldinge

Henk Bisschop exposeert prachtige aquarellen van het Kanaal Wemeldinge-Hansweert, tijdens de Kunst-en Natuurroute van Wemeldinge. Henk baseerde zich op de situatie van vroeger.

De grote passie van Henk is aquarelleren, wat zeker te zien is in zijn bekende werk “Panorama van Wemeldinge”. De informatie voor de werken over het Kanaal achterhaalde hij tijdens gesprekken met mensen uit Wemeldinge die de “oude” situatie nog hebben meegemaakt.

Tijdens de Kunst-en Natuurroute exposeren kunstenaars op bijzondere locaties: in huizen, tuinen en in het groen van Wemeldinge. De ruim 30 binnen- en buitenlocaties zijn gratis toegankelijk. Het thema is dit jaar “Verbinding”, een knipoog naar het 150-jarig jubileum van het Kanaal door Zuid-Beveland.
Ron Quinten

Mijn naam is Ron Quinten, 50 jaar oud en woonachtig in Wemeldinge samen met mijn vrouw en 2 kinderen.
Ik ben een jaar of 10 geleden begonnen met het fotograferen van voetbalwedstrijden. Tegenwoordig zijn dit allang niet alleen voetbalwedstrijden meer. Ik fotografeer vele andere sporten, natuur, dieren en gezinnen. In 2015 is er een boek met foto’s van mij, en 2 andere fotograven verschenen, “Beveland, hart van Zeeland” , dit boek bevat vele natuur foto’s van Wemeldinge en omgeving. Wil je meer van mijn foto’s zien kijk op mijn Facebook pagina Ron Quinten Fotografie of op mijn website www.RonQuinten.nl
Visuele poëzie op Wemeldingse Kunst- en Natuurroute

De Belgische kunstenaar Jaak Depuydt exposeert op de Kunst- en Natuurroute van Wemeldinge. Hij maakt visuele poëzie, grafisch werk waarbij taal een grote rol speelt.

Jaak Depuydt tracht de verbinding te maken tussen de geest en zijn grafische uitdrukking: het schrift. Niet de tekst is belangrijk, maar de manier waarop het wordt geschreven: een onderzoek naar de rol van taal in ons leven.

Tijdens de Kunst-en Natuurroute exposeren kunstenaars op bijzondere locaties: in huizen, tuinen en in het groen van Wemeldinge. De ruim 30 binnen- en buitenlocaties zijn gratis toegankelijk. Het thema is dit jaar “Verbinding”, een knipoog naar het 150-jarig jubileum van het Kanaal door Zuid-Beveland.
Wemeldinge
Kunst- en Natuurroute
In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de route in 2018 één keer gehouden worden.
Schilderijen op Kunst-en Natuurroute Wemeldinge
Greet Lyklema, kunstschilder, exposeert op de Kunst-en Natuurroute van Wemeldinge. Greet maakt abstracte maar kleurrijke schilderijen.

Haar schilderijen, in acryl en gemengde techniek, kenmerken zich door een geheel eigen kleurgebruik. Ze verbeeldt een poëtische wereld vol beweging, licht en kleur door middel van abstracte vormen met figuratieve suggesties.

Tijdens de Kunst- en Natuurroute exposeren kunstenaars op bijzondere locaties: in huizen, tuinen en in het groen van Wemeldinge. De ruim 30 binnen- en buitenlocaties zijn gratis toegankelijk. Het thema is dit jaar “Verbinding”, een knipoog naar het 150-jarig jubileum van het Kanaal door Zuid-Beveland.
Stillevens en portretten op de Kunst- en Natuurroute van Wemeldinge

Marius van Nieuwkerk, beeldend kunstenaar, exposeert op de Spoorlaan 36 tijdens de Kunst- en Natuurroute van Wemeldinge. Marius maakt stillevens en portretten.

Het werk van Marius kenmerkt zich door verfijning. De composities getuigen van gevoel voor de natuur en de symboliek daarvan. Hij werkt figuratief in olieverf, kleurpotlood en diverse gecombineerde technieken.
MadeByTony
Studeerde fotografie aan het Secundair Kunstinstituut Gent en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent.
Zijn passie voor brons ontwikkelde zich bij de toenmalige bronskunstgieterij Schellynck-Ferbuyt (nu Kunstgieterij De Clercq-Ginsberg), waar hij zes jaar werkte als zandvormer en bronsgieter.
In deze in Oostakker gelegen gieterij is Tony nog steeds kind aan huis en wordt hij er met raad en daad bijgestaan bij zijn realisaties.
Inspiratie vindt hij in het leven, vallen en weer opstaan. Niet alleen brons, maar ook ijzer is een boeiende drager om wat binnenin borrelt, vorm te geven
“Don’t think about making art, just get it done. Let everyone else decide if it’s good or bad, whether they love it or hate it. While they are deciding, make even more art.” (Andy Warhol)