Tijdens de jaarvergadering kiezen we samen met de vaste deelnemers van de Kunst- en Natuurroute het thema voor de nieuwe route. Dit jaar is gekozen voor ‘KLEURRIJK’.
Voor het eerst sinds het bestaan van de route hebben wij meerdere wijzigingen doorgevoerd. We ondervonden dat zowel kunstenaars als locatiehouders er meer en meer moeite mee hadden zich vast te leggen voor twee weekenden Kunst- en Natuurroute. Daarom hebben we besloten tot het houden van éénmaal een route weekend in plaats van twee.
Ieder jaar hebben wij de jeugd via de beide basisscholen betrokken bij de Kunst- en Natuurroute. Jarenlang hebben we daarbij kunnen steunen op kunstenaars en vrijwilligers die ons daarbij behulpzaam waren. Helaas is in de loop der jaren het aantal helpende handen dusdanig teruggelopen, terwijl de werkzaamheden gelijk blijven, dat wij gedwongen werden dit jaar het scholenproject te schrappen. Als u het net zo jammer vindt als wij, kom ons alsjeblieft helpen om onze activiteiten met de jeugd of andere activiteiten weer op te pakken. De jeugd heeft immers de toekomst… ook in de kunst.
Gelukkig - wellicht mede dankzij de keuze voor 1 weekend - hadden zich maar liefst 32 (!) kunstenaars aangemeld om in 2018 mee te doen aan de route en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Naast een aantal vaste deelnemers uit Wemeldinge die beschikken over een eigen atelier, verwelkomen gastvrije locatiehouders de gastkunstenaars uit Nederland en België. We vertrouwen erop u een gevarieerd aanbod van kunst te kunnen tonen.
Twee jaar geleden kregen de leerlingen van Marius van Nieuwkerk de gelegenheid hun werken te laten zien; dit jaar zijn de leerlingen van Henk Bisschop aan zet om hun aquarellen te tonen.
Natuuruitingen zijn dit jaar beperkt tot de Vliedberg, waarvoor wij familie Schulte dank zijn verschuldigd aan het mogen toelaten van bezoekers tijdens de routedagen.
We zijn verheugd dat het kerkbestuur de Maartenskerk weer openstelt als locatie en dat vrijwilligers van de Maartenskerk tijdens de routedagen informatie verstrekken over de kerk aan de bezoekers.
Wij hopen dat u heeft genoten van de diverse kunstuitingen tijdens de route!
Bestuur van Stichting Kunst- en Natuurkring Wemeldinge.

Bart en Rinus Rentmeester
Berny Veerman
Betsy de Jonge
Carlo van Gremberghe
Caroline Burger-Sonke
Caroline van Mol
Claudine Billiet
Elisabeth de Graag
Erika Visscher
Greet Lyklema
Henk Bisschop
Het Zeeuwse Beeld
Isabella Schot
Jos van Bommel
Kimm
leerlingen van Henk Bisschop
Lies van Strijdhoven
Mohammad Abo Zarraa
Marie-Louise Fijneman
Marijke Versteeg
Marius van Nieuwkerk
Martie Eversdijk
Martijn Kips
Monique Brassé
Nayla Meijer
Nel Arrebout
Rian van Vossen
Saar den Hollander
Theo van der Genugten
Wilma Lakké
Wim Klaassen
Wim van Ophem
Wout Kole
Deelnemende kunstenaars 2018
Wemeldinge
Kunst- en Natuurroute
De Kunst- en natuurroute 2019 wordt gehouden van 7 t/m 9 juni.
Laatste update: 9 december 2018
Het nieuwe thema voor 2019 is "STROMING" en wordt gehouden van 7 t/m 9 juni. U kunt zich nog inschrijven tot 15 januari.